La Mancomunitat de la Comarca de Pamplona desenvoluparà durant les dues setmanes vinents una campanya de comunicació per fomentar l'ús del transport urbà comarcal, centrant-se especialment en el públic jove i en el servei de parades a demanda per a dones. A partir del dilluns 13 de novembre i sota el lema "Puja't a la villavesa!", la campanya destacarà els avantatges d'aquesta manera de transport sostenible, accessible i segur.
Des del punt de vista de la sostenibilitat, cal recordar que el 45% de la flota del Transport Urbà Comarcal té certificació ECO i recentment n'hi han incorporat 13 noves villaveses que es mouen amb gas d'origen renovable. El 2021, segons l'últim balanç realitzat per la MCP, la petjada de carboni del servei es va reduir en gairebé 2.000 tones equivalents de CO₂, fet que suposa un important avenç de l'entitat en el seu objectiu per aconseguir la neutralitat en carboni el 2030.
D'altra banda, la campanya destaca l'accessibilitat del TUC, ja que és un mitjà de transport econòmic i fàcil de fer servir. Els autobusos estan preparats perquè hi accedeixin persones amb mobilitat reduïda i per a l'ús de cadiretes. A més, el servei TUC és més accessible gràcies a les diferents modalitats i sistemes de pagament.
En tercer lloc, se subratlla la seguretat del servei, fent especial esment al servei de parades intermèdies a demanda a totes les línies del servei nocturn: una mesura destinada a augmentar la seguretat de les dones que viatgen soles o en grup.
LA TARJETA BANCÀRIA COM A NOVA FORMA DE PAGAMENT
Com a novetat principal, el bitllet senzill del TUC ja es pot abonar amb targeta bancària. D'aquesta manera, aquelles persones que utilitzin ocasionalment el servei, no disposin en aquell moment de la targeta del transport, no tinguin saldo en aquesta targeta o estiguin de visita turística o professional, ja podran pagar el bitllet senzill amb la targeta bancària física o amb la targeta virtual habilitada al mòbil.
D'altra banda, es destaquen els avantatges de la targeta personalitzada amb Abonament 30 dies que permet fer tants viatges com cal durant el termini de 30 dies en tres modalitats: general, jove i família nombrosa. Finalment, es fa referència a l'app Tu Villavesa que permet consultar els horaris i l'ocupació de les villaveses a totes les línies i parades en temps real.
TRES COL·LECTIUS DE PERSONES USUÀRIES
La campanya s'orientarà cap a tres tipus de col·lectius –general, joves i dones– i es difondrà a través de diferents mitjans i suports: falques de ràdio, fulletons i penjadors a villaveses, cartells en marquesines i retolació de villaveses i taxis. A més, es duran a terme activitats de sensibilització a les universitats localitzades a Pamplona. Finalment, a l'hora de difondre els continguts relacionats amb les parades a demanda per a dones, s'ha demanat la col·laboració a ajuntaments i col·lectius de dones a la comarca.
Vinculat a aquest contingut, cal assenyalar que a les accions de comunicació també estarà present el servei del Taxi a la Comarca de Pamplona. Així, durant dos mesos, 40 taxis mostraran a l'exterior del vehicle uns missatges adreçats a les dones usuàries del servei amb el missatge següent: “Torna segura. Aquest taxi espera que entris al portal”.