Moventia està desplegant el transport urbà de la Meca a través de la societat TCC i al costat d'un consorci d'empreses espanyoles i saudites. Aquesta operació consta de 400 vehicles (240 estàndards de 12 metres i 160 articulats de 18 metres) i donarà ocupació a més de 1.200 persones de diferents nacionalitats, principalment saudites, espanyols, turcs, pakistanesos, indis, egipcis i sudanesos.

 

Aquest contracte es va iniciar en 2017 i, fins ara, Moventia ha gestionat la fase de desplegament que inclou entre altres aspectes: la fabricació dels autobusos, el disseny de la tecnologia embarcada, la contractació dels empleats i la construcció de les cotxeres amb taller, centre de control, oficines i habitatges per als empleats. Actualment, s'ha aconseguit l'inici de la fase d'operació i manteniment, la qual es prolongarà fins a 2030.

 

En paraules de Jordi Castells, director d'Operacions de Moventis i responsable de Moventis per a Aràbia Saudita, “aquest inici d'operació parcial és una fita rellevant per al progrés del projecte i s'ha pogut implantar amb èxit abans de l'inici de la temporada de pelegrinatge, amb el que els pelegrins que acudeixin a la capital de l'islam enguany podran veure's beneficiats d'un transport dissenyat i operat amb els estàndards de Moventia. Esperem tenir l'operació funcionant al complet abans de cap d'any i així aportar el màxim benefici per als ciutadans de la Meca”.

 
dijous, març 10, 2022
0