El TRAM Barcelona Open, el Torneig Internacional de Tennis en Cadira de Rodes, torna a escena.
La prova arriba a la cinquena edició. La competició arrenca aquest dimecres i s'allargarà fins diumenge. El cartell d'enguany és d'autèntic luxe. Entre els participantsdestaquen entre d'altres, el Top-3 mundial en categoria masculina (el brtiànic Alfie Hewett, el japonès Shingo Kunieda i l'argentí Gustavo Fernández, que defensa títol a Barcelona, per aquest ordre) i dues de les tres millors jugadores del món en categoria femenina (la nipona Yui Kamiji i l'holandesa Aniek Van Koot, 2 i 3 del rànquing mundial, respectivament.)
La també holandesa Diede de Groot, vigent campiona del torneig i número 1 mundial, ha estat baixa de darrera hora per lesió. Tampoc no podrà disputar el torneig Dani Caverszachi, número 2 espanyol i 12 del món, també lesionat.
La prova es disputa un any més a les instal·lacions del Reial Club de Polo de Barcelona. Aquest dimarts se n'ha fet la presentació a la pista central.
Hi han participat Martín de la Puente núm. 1 espanyol i 10 del món; Quico Tur, referent a Catalunya i Espanya del tenis en cadira de rodes i 52 del món; la colombiana Angelica Bernal, núm. 10 del món, i la xilena Maca Cabrillana, 11a del rànquing mundial.
També hi han assistit Javier Moreno, responsable de la secció de tenis del Reial Club de Polo de Barcelona; Jordi Tamayo, president de la Federació Catalana de Tenis; Humberto López, director general de TRAM; Javier Soler, director tècnic de la Federació Espanyola de Tenis, i Jose Coronado, director del torneig.
El lema del torneig aquest any és 'El nostre únic límit el marca la pista'. Reflecteix l'esperit de superació dels jugadors i les jugadores que hi prenen part.
El bon cartell de l'esdeveniment el posiciona com a millor torneig de la categoria ITF2 de la Federació Internacional de Tenis. Un any més se situa com a primer torneig de la gira de terra previ a Roland Garros.
Amb aquestes premisses el TRAM Barcelona Open aspira a fer el salt a la màxima categoria internacional (ITF1) en la pròxima edició.
Enguany el campionat adquireix una gran importància per al gallec Martín de la Puente, que acudeix a la cita de la capital catalana amb la mirada posada a Roland Garros. A París també hi competirà el madrileny Caverszachi. Serà la primera vegada que hi hagi presència espanyola en un Grand Slam.
El torneig recupera després de tres anys la categoria quad, destinada a jugadors i jugadores que tenen afectades les extremitats superiors i inferiors amb l'objectiu d'oferir les mateixes oportunitats a totes les categories de la Federació Internacional.
Amb el TRAM Barcelona Open, la capital catalana, considerada com un referent mundial per al món de l'esport, es converteix durant cinc dies en una gran cita anual per a l'esport adaptat.
El TRAM Barcelona Open està obert a la ciutadania, amb una reserva prèvia d'entrada a través del seu web (www.barcelona-open.com) promovent tots els valors que representa d'inclusió social, igualtat d'oportunitats i desenvolupament personal.