Amb aquests, ja són 18 els projectes amb què treballadors i treballadores de TCC col·laboren a través de micro donacions d'1€ de les seves nòmines des de fa sis anys. L'empresa, per part seva, dona 1 euro més per cada euro aportat per cada empleat que participa en la iniciativa.
 
El Teaming de TCC Pamplona compleix més de sis anys donant suport a diferents projectes socials relacionats majoritàriament amb la salut. I, aquesta vegada, l'Associació d'Esclerosi Múltiple de Navarra, la Fundació Navarra de Bàsquet Ardoi i l'ONG navarresa Hope and Progress han estat les tres noves entitats beneficiàries de la recaptació del Teaming de TCC Pamplona amb 1.500 euros cadascuna, amb l'ajuda del qual podran avançar en diferents projectes relacionats amb la salut i el suport a la discapacitat com la compra d'un exoesquelet per a rehabilitació, la consolidació d'un equip de bàsquet per a persones amb discapacitat, o la compra de material quirúrgic per atendre nens i nenes a Àfrica.
 
Les donacions procedeixen de micro donacions de 1 euro de les nòmines de la meitat de la plantilla de la companyia, a la qual cosa se suma també l'aportació de TCC Pamplona, ​​que dona 1 euro més per cada euro aportat per cada empleat o empleada que hi participa a la iniciativa. Aquestes aportacions van continuar malgrat la pandèmia causada pel Covid-19 i segueixen realitzant-se avui dia.
 
Tres aportacions necessàries
 
El treballador Jorge Gurutxarri va ser qui va presentar el projecte 'Rehabilitació amb exoesquelet' de l'Associació d'Esclerosi Múltiple de Navarra. L'objectiu és ajudar aquesta organització a la compra d'un exoesquelet per a rehabilitació de pacients que pateixen aquesta malaltia crònica del sistema nerviós central i fer que aquest projecte sigui escalable, estenent l'ús de l'exoesquelet a altres entitats socials i pacients de la Comunitat foral.
 
L'exoesquelet és un vestit biònic que ajuda les persones amb qualsevol grau de debilitat o paràlisi a les extremitats inferiors, a posar-se dret i caminar d'una manera natural amb la màxima fidelitat possible des del punt de vista fisiològic i biomecànic, i suportant totalment el pes, ajuda els pacients a reaprendre els patrons correctes del pas mentre els permet alternar correctament el pes en caminar. El preu total arriba als 150.000 euros. Els detalls del projecte es poden veure en aquest vídeo.
 
El projecte ‘Discapacitat i Esport’, de la Fundació Navarra Bàsquet Ardoi va ser proposat per María José Aguilar. Aquesta entitat esportiva de caràcter social treballa per la integració les persones amb discapacitat a la societat i amb aquest projecte vol oferir al col·lectiu de persones amb discapacitat la possibilitat de practicar esport en equip, en concret bàsquet, integrant-se en un club, fomentant no només el treball físic de coordinació, sinó el sentiment de pertinença a un col·lectiu i els valors de solidaritat i confiança.
 
A més, la possibilitat de practicar esport amb normalitat integrats dins d'un club, sentint-se'n part, també fa que les persones amb discapacitat se sentin valorades i se'n fomenti l'autoestima, sense oblidar els grans beneficis saludables que els reporta. La tasca que realitza la Fundació Navarra Bàsquet Ardoi es mostra en aquest vídeo.
 
La idea de donar suport al projecte de compra de material quirúrgic de l'ONG navarresa Hope and Progress va sortir de Pedro Lezáun, treballador de TCC Pamplona.
 
Aquesta associació, liderada pel Doctor Carlos Bardají, cap de cirurgia del Complex Hospitalari de Navarra, viatja a l'Àfrica subsahariana quatre vegades l'any per ajudar nens i nenes del Senegal i Gàmbia que necessiten atenció mèdica. Des del 2021 han realitzat més de 1.200 intervencions quirúrgiques per a les quals necessiten material quirúrgic ja que en aquestes zones els recursos són escassos i la sanitat és pública però de pagament.
 
Aquest vídeo mostra els detalls de la iniciativa de Hope and Progress.
 
 
Més de 27.000 euros de solidaritat
 
Amb aquestes tres últimes aportacions (que ja sumen 18 en sis anys), el Teaming de TCC Pamplona acumula més de 27.000 euros donats a través d'aquesta iniciativa. La Fundació Síndrome de Dravet va ser la primera a rebre 1.500 euros el febrer del 2017, en ser el projecte més votat per la plantilla de TCC participants. Pocs mesos més tard, el Teaming de TCC va lliurar un altre dos xecs més a l'Associació Eunate Elkartea ia Ajudem a Nerea-Nereari Iaguntzen.
 
El 2018 tres projectes més van rebre el suport del Teaming de TCC: les associacions ADHI, ADELA i ADACEN. El 2019 ja es van unir l'Associació GERNA, l'Associació Navarra d'Autisme (ANA) i l'Associació Navarra Contra el Cáncer (AECC).
 
El 2020, les entitats destinatàries de l'ajuda van ser Associació Navarra d'Espina Bífida i Hidrocefàlia (ANPHEB), l'Associació per a la Lluita Contra les Malalties Renals (ALCER Navarra) i l'Associació contra la Fibrosi Quística a Navarra.
 
I el 2021 la sòlida
divendres, maig 27, 2022
0