El passat 29 de març es van presentar els quatre nous autobusos elèctrics que, gràcies a la gestió del servei de Moventis, connectaran el baixador dels ferrocarrils de Sant Joan amb la zona industrial de Sant Cugat. Aquesta línia d'autobús, que ha posat a disposició FGC, cobrirà les necessitats de la població i millorarà la qualitat del servei de transport urbà de la zona, promovent a més la descarbonització del territori.

El director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori Gallissà; l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla i Mas; el director d'FGC Operadora, Oriol Juncadella i Fortuny; el president de Moventia, Miquel Martí, i el vicepresident de Moventia i CEO de Moventis, Josep Maria Martí, van ser els encarregats de presentar el servei. Les autoritats i els convidats a l'acte van tenir l'oportunitat d'estrenar la prestació de mobilitat elèctrica realitzant el recorregut en un dels nous vehicles 100% sostenibles.

Alta demanda

Els autobusos cedits per FGC i operats per Moventis fan 18,5 metres i compten amb una capacitat per a 118 persones usuàries. Són accessibles i el seu consum és de 125 kWh per cada 100 km. Tal com es va explicar durant la presentació, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya subministrarà l'energia d'aquests amb un punt de càrrega ultra ràpida en l'estació, que actualment està en procés d'instal·lació, com a complement a la càrrega nocturna de les bateries en les cotxeres de Moventis.

Aquest servei, que durà a terme la divisió especialitzada en el transport col·lectiu de persones de Moventia, pretén satisfer la demanda de 429.000 viatges anuals i promoure la descarbonització del territori.

Compromís mediambiental

Des de Moventia ens unim a la iniciativa del Departament de Territori a través de la Direcció General de Transports i Mobilitat i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que està renovant amb autobusos elèctrics la flota de set línies interurbanes que, en l'actualitat, connecten estacions d'FGC amb nuclis urbans i industrials pròxims. El projecte, que també s'aplica en altres territoris, suposarà la reducció de l'emissió de 800 tones anuals de gasos amb efecte d'hivernacle en l'atmosfera, intenció que s'alinea amb el compromís mediambiental que exerceix la nostra companyia.

dijous, març 30, 2023
0