Autobús solidario MCP y TCC

Des del mes de desembre passat un autobús model ‘MAN Lions City E4’ del Transport Urbà Comarcal de Pamplona transporta a uns 150 escolars en la comunitat de Praia Baixo del municipi de Santo Domingo a Cabo Verde

I tot ha estat possible gràcies a la donació realitzada per TCC Pamplona i la Mancomunitat de la Comarca de Pamplona a través de ‘Ayuda Contenedores’, ONG navarresa que realitza enviaments d'ajuda humanitària, a fi de generar canvis que possibilitin el desenvolupament sostenible dels països més desfavorits, i que permetin aconseguir unes estructures socials justes.

Amb aquesta donació s'ha aconseguit millorar el servei de transport, especialment l'estudiantil, d'aquesta zona rural en la qual es viu amb moltes necessitats. El transport escolar sofreix d'escassetat de mitjans per a poder assegurar el transport i l'accés a l'escola dels estudiants de diverses localitats del municipi, degut principalment a la dispersió del territori.

Gràcies a la donació de l'autobús, la comunitat de Praia Baixo s'està beneficiant del servei de transport escolar gratuït garantit per l'Ajuntament de Santo Domingo. Praia Baixo, situada en la parròquia de Nossa Senhora da Llum, és una comunitat rural, composta essencialment per llars dedicades a la pesca, un dels mitjans de supervivència de la seva població que lluita diàriament amb l'escassetat de recursos econòmics per a sufragar les despeses de viatge dels estudiants, especialment per la falta d'un servei regular.

Prop de 115 quilòmetres diaris

El vehicle donat transporta diàriament a 150 estudiants en la ruta Praia Baixo–Escola Secundària Fulgencio Tavares. Al llarg d'una jornada, realitza un viatge al matí (un viatge), dos al migdia i un altre al final del dia, sumant un total d'uns 114 quilòmetres diaris.
Tant TCC Pamplona com la MCP han volgut donar l'autobús per a col·laborar en la lluita contra la pobresa estructural del municipi de Santo Domingo, ara mateix agreujada per la sequera i l'estancament i la recessió econòmica.
Santo Domingo està situat en la zona sud-est de l'illa de Santiago i té una extensió de gairebé 150.000 km², ocupant una superfície que correspon aproximadament al 14,8% del territori insular. Les 32 zones que componen el municipi es distribueixen en les parròquies de São Nicolau Tolentino i Nossa Senhora daLlum, sent la primera la més poblada i on es troba Santo Domingo.

Agraïment de la Cambra Municipal de Santo Domingo

La Cambra Municipal de Santo Domingo, qui va reforçar la seva flota de transport escolar amb l'arribada de l'autobús, va voler elogiar, en el moment del lliurament del vehicle l'extraordinària solidaritat per part de TCC i MCP, juntament amb ‘Ayuda contenedores’. “Ens han ajudat a promoure especialment el camp educatiu, que resulta clau per a mitigar qüestions que condicionen el seu progrés, com poden ser la pobresa intel·lectual i material”, va assegurar Isaías Varela, president de la Cambra Municipal de Santo Domingo.
A més, va remarcar que amb el nou vehicle “els estudiants podran viatjar amb seguretat i comoditat, augmentat el seu gaudi a l'escola i, en conseqüència, millorant les oportunitats per a una carrera reeixida en el futur”.

dijous, juny 15, 2023
0