En línia amb la nostra aposta per la innovació, hem incorporat un simulador per a la formació i el perfeccionament de conductors i conductores d'autobús de la nostra divisió de mobilitat col·lectiva, Moventis.

Aquesta iniciativa denominada DriveSim és un simulador totalment flexible i configurable, desenvolupat per l'Institut Tecnològic de Castella i Lleó (ITCL) i Arisoft, que permet practicar la conducció com si s'estigués al comandament d'un vehicle real, gràcies als seus entorns i situacions realistes.

El seu ús varia en funció de la necessitat formativa que es desitgi aconseguir, des d'una formació inicial en pista per l'obtenció del carnet fins al perfeccionament amb una conducció eficient i en situacions de risc.

D’aquesta manera, els nostres professionals que acabin d'obtenir el carnet aconseguiran millorar la seva seguretat al volant en poder realitzar més pràctiques. A més, servirà com a eina de reforç i millora de la conducció per persones amb alta sinistralitat o amb vicis en la conducció que s'hagin identificat en les observacions del sistema SRS implantat en Moventis i que desitgem corregir. La resta de professionals de la nostra flota també podran emprar el simulador per experimentar situacions de risc i perfeccionar la seva conducció.

Els escenaris del simulador inclouen trànsit real i vianants.  A més permet realitzar diversos recorreguts amb qualsevol condició climatològica, horària i d'adherència: conducció nocturna, al capvespre, en superfícies lliscants, amb pluja, o fins i tot la pràctica de frenades d'emergència, amb i sense ABS, i altres sistemes de seguretat. A més, té disponibles quatre mòduls en funció de la necessitat que vulguem cobrir: Formació inicial a Pista d'autoescola, Formació Viària Bàsica, Formació Viària Avançada i Conducció Eficient.

L'objectiu de la implantació del simulador és el de repercutir en una menor sinistralitat i una conducció més eficient, sostenible, suau i segura, aconseguint, així, una major satisfacció de les nostres persones usuàries.

dijous, setembre 21, 2023
0